Hoelang duur het laten maken van semi orthopedische schoenen op maat

Heb jij problemen met je voeten, dan kan het heel goed zijn dat je een passing aan je schoenen nodig hebt. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Zo kan het zijn dat de aandoening en dus ook correctie van de schoen dusdanig is, dat een volledige orthopedische schoen nodig is. Ook kan het zijn dat het om een paar kleine aanpassingen gaat, waardoor ook een semi orthopedische schoenen op maat tot de mogelijkheden behoort. Het verschil zit hem in het feit dat een orthopedische schoen volledig op maat wordt gemaakt en een semi orthopedische schoenen op maat wordt gemaakt vanuit een reeds bestaande schoen. Wel is het goed te weten dat niet iedere schoen hiervoor geschikt is en het dus heel goed kan zijn dat jouw favoriete paar hier niet voor in aanmerking komt. 

Wat zijn semi orthopedische schoenen?

semi orthopedische schoenen zijn schoenen die vanuit een bestaande schoen worden aangepast. Dit heeft als grote voordeel dat je gewoon je favoriete paar schoenen kunt dragen, maar dan alleen met een kleine aanpassing. Zo kan het zijn dat het huidige voetbed wordt vervangen door een speciale zool, waardoor de stand van de voeten net iets anders is, zodat je rechter loopt en geen klachten meer hebt aan onder andere je rug of knieën. In de basis zijn deze schoenen te vergelijken met de bekende ‘confectieschoenen’ alleen dan is het verschil dat de semi orthopedische schoenen op maat veel meer steun biedt. 

Hoe weet ik of ik semi orthopedische schoenen nodig hebt?

Heb jij momenteel confectieschoenen, maar bieden deze je niet de ondersteuning die je eigenlijk wel zoek, dan is de volgende stap het dragen van semi orthopedische schoenen. Deze schoenen bieden extra ondersteuning en kunnen vaak net dat kleine beetje verschil maken, waardoor het lopen ineens weer een stuk aangenamer wordt. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je momenteel nog helemaal geen aangepast schoenen draagt, maar wel last hebt van je voeten. Dan is het zaak om je voeten zo snel mogelijk te laten opmeten, zodat ze kunnen zien of de stand van je voeten wel goed is. Is dit niet het geval, dan kan het dus heel goed zijn dat je een aanpassing aan je bestaande schoenen nodig hebt of dat je genoodzaakt bent volledige aangepaste schoenen te dragen.

Het voordeel van semi orthopedische schoenen 

Eén van de grootste voordelen welke je geniet wanneer je  semi orthopedische schoenen draagt, is dat je vaak gewoon normale schoenen kunt uitkiezen die vervolgens helemaal worden aangepast. Dus wil jij de nieuwste nikes dragen, dan kan het heel goed zijn dat je deze eerst aan moet laten passen. Ook zijn er schoenen waarbij een aanpassing niet mogelijk is. Je kunt daarom dus ook beter altijd eerst even aan je arts vragen wat de mogelijkheden zijn en op welke specifieke zaken je moet letten voordat je overgaat tot de aankoop van een paar dure schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *