Manieren om te voorkomen dat jeans vervaagt in de was

Iedereen draagt wel eens een spijkerbroek. Dit komt door de eenvoud en het zelfvertrouwen dat ontstaat door het dragen ervan. Ze kunnen worden beschouwd als onvermijdelijke items in de kast. Maar ze zijn duur en moeten goed worden verzorgd om hun levensduur te verlengen. Jeans vervagen gemakkelijk elke keer dat ze worden gewassen. Dit is een van de problemen waarmee we geconfronteerd worden met onze jeans. Dit probleem kan echter worden opgelost als je de nodige maatregelen treft bij het wassen van je jeans. Dit artikel geeft enkele tips over hoe je kan voorkomen dat jeans gaan verbleken tijdens het wassen.

Wassen in koud water en zout toevoegen

Heet water doet een stof krimpen en lost de kleur van jeans op. Daarom is het het beste om je jeans met koud water te wassen en er een hoeveelheid zout aan toe te voegen. Vul je machine met koud water en houd de temperatuur onder de 20 graden Celsius. Voeg vervolgens een hoeveelheid zout toe aan het water. Dit helpt om de kleurstof vast te houden en vervaging te voorkomen.

Gebruik geen bleekmiddel

De meest voorkomende manier om je jeans te vervagen is door geen gebruik te maken van bleekmiddel. Bleekmiddel wordt meestal gebruikt voor vervaging en bevat sterke chemicaliën die verkleuring en vervaging veroorzaken. Gebruik nooit bleekmiddel om je jeans te wassen, omdat dit ongelijke vlekken kan veroorzaken of de kleur van je jeans helemaal wit kan maken.

Keer ze binnenstebuiten

Als je wilt voorkomen dat je jeans verbleekt in de was, moet je ze binnenstebuiten keren voordat je ze in de wasmachine gooit. Dit helpt om de buitenkleur te beschermen. Wanneer ze binnenstebuiten worden gekeerd, voorkomt het ook direct contact van de buitenkleur met de chemicaliën in het wasmiddel, wat helpt om de kleur intact te houden.

Gebruik vloeibaar wasmiddel

Een manier om te voorkomen dat jeans verbleekt tijdens het wassen, is door vloeibaar wasmiddel te gebruiken, omdat krachtig wasmiddel klonters vormt wanneer het wordt gebruikt voor het wassen. Wanneer je koud water gebruikt om te wassen, wat wordt aanbevolen voor het wassen van jeans, zijn de klonters die zich vormen altijd moeilijk op te lossen, wat kan leiden tot verkleuring van de jeans. Daarom is het beter om vloeibaar wasmiddel te gebruiken, omdat het zonder problemen door de stof glijdt en het ook gemakkelijk wordt afgewassen.

Hang ze op natuurlijke wijze te drogen

Nadat de jeans klaar is met wassen, haal je hem uit de machine en hang je hem op natuurlijke wijze te drogen. Je mag je jeans niet in de zon hangen, omdat direct zonlicht de stof stijf maakt en vervaagt. Maak ook niet de fout om de droger te gebruiken om ze te drogen, omdat de harde beweging in de droger zal leiden tot vervaging van de broek.

Week jeans met azijn voor je eerste wasbeurt

Als je wilt voorkomen dat je jeans vervaagt in de was, moet je de kleurstof vóór de eerste was laten weken met azijn. Wanneer je een nieuwe jeans koopt, moet je deze pas wassen als je de kleurstof in de jeansstof hebt laten weken. Vul een bad met koud water en voeg een of twee koppen azijn toe. Laat je jeans vervolgens weken en laat ze een paar minuten staan. Dit helpt om de kleur van je jeans te behouden en vervaging te voorkomen.

Draai ze niet na het wassen

Wanneer je klaar bent met het wassen van je jeans, moet je proberen om de verleiding te vermijden om de natte jeans samen te knijpen of te draaien, omdat dit zal leiden tot een afbraak van de stof. Het kan ook leiden tot vervaging en verkleuring van je jeans.

Was ze niet telkens wanneer je ze draagt

Je kan voorkomen dat je jeans verbleekt als je ze niet telkens wast wanneer je ze draagt. Was je broek dus niet na elk gebruik ervan. Je moet ze twee tot drie keer dragen voordat je eraan denkt om ze te wassen. Op deze manier geef je je jeans een langere levensduur.

Niet strijken

Het is niet altijd nodig om jeans te strijken, maar als je jeans stijf wordt en je moet ze strijken, zorg er dan voor dat de warmte-instellingen zo laag mogelijk zijn tijdens het strijken, omdat hoge hitte de jeans kan beïnvloeden en ze er oud kan laten uitzien.

Een jeans die er uit ziet zoals nieuw

Het dragen van een jeans laat ons er eenvoudig en elegant uitzien, maar niet als ze vervaagd zijn. Het is moeilijk om een persoon te vinden die geen jeans draagt. Daarom is het belangrijk dat we goed voor onze jeans zorgen, aangezien deze gemakkelijk vervagen. En alles wat je hoeft te doen om je jeans er mooi uit te laten zien, is wat we in dit artikel hebben besproken. Volg elke stap en je jeans zal er altijd als nieuw uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *