Slapen in een pyjama, is dat nog van deze tijd?

Slaap je het lekkerste in een pyjama, alleen je ondergoed of liever helemaal naakt? Iedereen heeft z’n eigen voorkeur, maar toch dragen de meeste mensen nog een pyjama. Is dat nog wel helemaal van deze tijd of is het achterhaald?

Soorten pyjama’s

Iedereen heeft een eigen voorkeur. Vaak dragen heren liever een shortama, een pyjamashort met een T-shirt. Dames geven daarbij vaak de voorkeur aan een lange pyjama shirt of slaap jurk.

Veel mensen vinden het ook fijn om alleen in hun ondergoed te slapen. Dit geeft een vrij en luchtiger gevoel. Dat is ook vaak een reden waarom sommige mensen liever zonder kleding slapen. Voor in de zomer wordt er gekozen voor een luchtige pyjama van katoen. Waar in de zomer liever wordt gekozen voor een warme lange pyjama.

Wat je moet dragen voor een goede nachtrust is voor iedereen verschillend. Draag vooral waar je je fijn en comfortabel bij voelt. Dat is voor de ene persoon niets en voor de andere persoon een pyjama.

Goede nachtrust

Je lichaamstemperatuur is een van de belangrijkste dingen voor een goede nachtrust. ‘S Nachts koel je lichaam van nature af. Dit komt door je biologische klok. Je lichaam heeft tussen 3 en 5 uur ’s nachts de laagste kerntemperatuur. Als je een te warme pyjama aan hebt dan zul je vanzelf wakker worden. Dit is omdat je lichaam zijn warmte niet kwijt kan. Hier heb je minder last van als je naakt slaapt. Dan kun je lichaam makkelijk zijn warmte kwijt.

Dit kan ook de andere kant op werken. Als je kerntemperatuur het laagst is, is het ook mogelijk dat je wakker wordt omdat je lichaam het te koud heeft. Je hoeft dus niet meteen je pyjama overboord te gooien. Je lichaam raakte de meeste warmte kwijt via je handen en je voeten. Zorg dan dat deze lekker onder de dekens liggen.

Een fijne pyjama

Een pyjama kan soms dus best fijn zijn. Als het warmer weer is of je slaapt in een warme kamer, kun je het beste kiezen voor een comfortabele katoenen pyjama. Als je een katoenen pyjama draagt zal je wat minder klam wakker worden van het zweten na een warmer nacht.

Als het wat kouder weer is buiten of je slaapt juist in een koudere kamer, dan kun je het beste kiezen voor een wollen pyjama. Deze zal werken als een isolatielaag om je huid heen en zul je als je lichaamstemperatuur daalt, warm houden.

Pyjama’s hoeven niet saai te zijn omdat je ze alleen draagt als je slaapt. Bij https://happypyjamas.com/ vind je een groot assortiment aan pyjama’s voor de hele familie. Zowel dames, heren als kinderen kunnen hier leuke pyjama’s vinden. Het leuke ervan is dat je ook de hele familie kunt matchen en dezelfde pyjama’s kan aan laten trekken. Ze hebben leuke en vrolijke kleurtjes en printjes beschikbaar. Er is voor bijna iedereen een maat beschikbaar, want deze lopen van XS tot en met 2XL voor dames en voor heren van S tot en met 3XL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *