Kleren maken de man

Iedereen is bekend met deze uitdrukking en in het bedrijfsleven zweren sommige mensen erbij. Niemand komt naar een grote bedrijfsvergadering in slippers en een zomerse polo. Op dit soort momenten kiest vrijwel iedereen voor een pak voor heren. Überhaupt is er vaak een dresscode op grote kantoren dat je er representatief uit moet zien. Niet gek dus dat bijna iedereen wel een net en degelijk maatpak in de kast heeft hangen. Alleen wanneer draag je het en welke soorten zijn er?

Etiquette van het dragen van een maatpak

Bij het dragen van een pak gaat het niet alleen om het pak zelf. Heel je outfit moet op elkaar afgestemd zijn. Gouden tip: draag nooit korte sokken. Schoenen die je onder een pak draagt zijn vrijwel altijd laag en je broek komt tot aan je schoenen. Men is niet op zoek naar blote enkels. Dit geldt ook bij de mouwen van je colbert. Deze moeten niet te lang, maar ook niet te kort zijn. Als je hemd er een klein beetje onder te zien is, is dat geen probleem. Te lang ziet er alleen onverzorgd uit. Laatste simpele regel: jasje dicht als je staat, maar knoopjes open als je gaat zitten.

Verschillende soorten maatpakken

Er zijn verschillende soorten maatpakken, maar niet elk pak is even Pakkend voor elk lichaamsfiguur. Hier volgen de verschillende soorten maatpakken. Allereerst heb je het ‘normale’ pak, ook wel bekend als twee-deel, dit bestaat uit een pantalon en een colbert. Vervolgens heb je het driedelige pak. Dit bestaat uit een pantalon, colbert en een gilet. Naast de traditionele pakken heb je ook nog een smoking en een rokkostuum. Een smoking komt vaak terug in James Bond films. Het dragen van een smoking is gangbaar op een gala. Een rokkostuum daarentegen wordt vaak op formele feesten en ceremoniële gebeurtenissen uit de kast getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *